دفاع مقدس هشت سال استقامت و ایثار
دفاع مقدس هشت سال استقامت و ایثار
هفته دفاه مقدس بر حماسه سازان و ملت بزرگایران اسلامی مبارک و گرامی باد.
جنگ ، یادآور ویرانی و مرگ است، اما هنگامی که جنگ جنبه دفاع از کشور، آئین و ارزشهای متعالی انسانی می یابد، مقدس و ستایش برانگیز می شود.
هشت سال دفاع مقدس ایران در قبال تجاز رژیم بعثی صدام، جنگی از این گونه است.
جوانان، مردان و زنانی که در این راه به شهادت رسیدند، اسطوره مقاومت و ایستادگی هستند و یاد و خاطره شان هرگز فراموش نمی شود زیرا آنها برای دفاع از والاترین ارزشها جان خود ایثار کردند.
ملت ایران از دیر باز تمدن ساز و فرهنگ ساز بوده و این فرهنگ سازی ، اگر چه فراز و نشیبی داشته اما هیچگاه خاموش نشده است.
انقلاب اسلامی سرآغاز فصل جدیدی در حیات سیاسی ایران در عرصه جهانی بود.
به همین دلیل دو ابرقدرت غرب و شرق و اقمارشان به دشمنی با انقلاب پرداختند.
زیرا انقلاب اسلامی راهی پیش روی ملتها در مبارزه با ظلم و استکبار و استثمار کشورها گذاشت و سیاستهای استعماری آمریکا و شوروی، دوابرقدرت وقت غرب و شرق را ، به چالش کشید.
تجاوز صدام دیکتاتور عراق به جمهوری اسلامی ایران ۱۹ ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با حمایت دو ابرقدرت غرب و شرق ناشی آغاز شد.
آنها نگران صدور پیام انقلاب اسلامی به ملتهای تحت استعمار و استثمار بودند.
این تجاوز در ۲۲ سپتامبر سال ۱۹۸۰ آغاز شد.
جنگ تحمیلی صدام علیه جمهوری اسلامی ایران هشت سال به طول انجامید و صدام و حامیانش در دو بلوک و شرق و غرب نتوانستند به هیچ یک از خواسته ها یشان در تجزیه ایران و براندازی نظام نوپای جمهوری اسلامی برسند.
این جنگ، نقطه قوت و افتخاری برای بالندگی آرمانهای انقلاب اسلامی و رشد و شکوفایی ایران در تمام زمینه ها شد.
مردم ایران برای گرامی داشت یاد دهها هزار شهید، جانباز و رشادتهای میلیونها نفر جوان و مرد و زن در دفاع از کشور و ارزشهای انقلاب اسلامی ۲۲ تا ۲۸ سپتامبر را، هفته دفاع مقدس نامگذاری کردند.
در این یک هفته برنامه های بسیاری برای زنده نگه داشتن یاد رشادتها و شجاعت صدها هزار نفر که شهید یا مجروح و جانباز شدند ، گرامی داشته می شود.
روز اول هفته دفاع مقدس با رژه نیروهای نظامی در تمام شهرهای ایران برگزار می شود. یکی از مهمترین و بزرگترین این رژه ها در تهران برگزار می شد.
در این رژه، نیروهای مسلح ایران، دستاوردهای خود در عرصه های مختلف زمین، دریا و هوا را در دفاع از کشور به نمایش می گذارند.
رزمندگان ایرانی در طول هشت سال دفاع در برابر تجاوز نظمی رژیم صدام، جلوه جدیدی از فرهنگ مقاومت، ایثار و از خود گذشتگی را به ملتهای تحت ستم ارائه کردند.
یکی از رخدادهای مهم ، هویت ساز و فراموش ناشدنی تاریخ معاصر ایران ، هشت سال دفاع مقدس است.
حماسه انسانهای مومن و مشتاق جهاد در راه خدا، نمایانگر سبکهای بی بدیل رزم و حماسه سازی و عرضه الگوی جامعی برای پیروی از جلوه های عملی فرهنگ اسلامی است.
از نگاه امام خمینی (ره) بنیاگذار جمهوری اسلامی که جنگ تحمیلی را در مقام نظر و عمل از آغاز تا پایان، رهبری کردند و با سرانجامی کامیاب به پایان رساندند بهتر می توان تحولات این دوره از تاریخ انقلاب اسلامی و تاثیران آن را در تداوم حیات جمهوری اسلامی شناخت.
امام خمینی(ره) دیدگاههای جامعی درباره دفاع مقدس دارند که هر کدام زاویه ای از این رخداد بزرگ را رازگشایی می کند.
این جنگ از دیدگاه عرفانی و معنوی رهبر کبیر انقلاب اسلامی، برای ملتی که به تازگی از استبداد رژیم شاهنشاهی رهایی یافته بود، یک “امتحان الهی” قلمداد شد.
امام خمینی (ره) در اظهارنظری در این باره می فرمایند: «جنگ هم یک مسالهای بود که انسان خیال میکرد بسیار مهم است، لکن معلوم شد که منافعش بیشتر از ضررهایش بود.
آن انسجامیکه در اثر جنگ بین همه قشرهای مردم پیدا شد و آن معنای روحانی و معنوی که در خود سربازان ارتش و ژاندارمری و سپاه پاسداران به نمایش گذاشته شد و آن روح تعاونی که در همه ملت از زن و مرد در سرتاسر کشور تحقق پیدا کرد، به دنیا فهماند که این مساله ای که در ایران است با همه مسائل جداست.»
در تاریخ ، از هشت سال دفاع مقدس ملت ایران ، به عنوان نماد آزادگی و مقاومت و ایمان به خدا یاد خواهد شد، اما از متجاوز و متحدان او که طی هشت سال او را یاری و تشویق کردند، جز به زشتی یاد نخواهد شد.
امام خمینی (ره) فرمودند: «هر روز ما در جنگ برکاتی داشتهایم که در همه صحنهها از آن بهره جستهایم. ما انقلابمان را در جنگ به جهان صادر نمودهایم ما مظلومیت خویش و ستم متجاوزان را در جنگ ثابت نمودهایم.
ما در جنگ پرده از چهره تزویر جهانخواران کنار زدهایم.
ما در جنگ دوستان و دشمنانمان را شناختهایم. ما در جنگ به این نتیجه رسیدیم که باید روی پای خودمان بایستیم. ما در جنگ ، ابهت دو ابرقدرت شرق و غرب را شکستیم.
ما در جنگ ریشههای انقلاب پربار اسلامیمان را محکم کردیم. ما در جنگ حس برادری و وطندوستی را در نهاد یکایک مردم مان باور کردیم.
ما در جنگ به مردم جهان و خصوصا مردم منطقه نشان دادیم که علیه تمامی قدرتها و ابرقدرتها میتوان سالیان سال دفاع کرد.»
امام خمینی (ره) در آن لحظات حساس و تعیینکننده که ماشین مرگبار جنگی صدام با حمایت شرق و غرب در خاک ایران پیشروی میکرد، فرمودند: «ما آن چنان سیلی به صدام بزنیم که دیگر قدرت بلند شدن نداشته باشد».
این سخن تاریخی همراه با این فراز مهم از حضرتش که «جنگ ، جنگ است و عزت و شرف ما در گرو این جنگ است» صلابت و دیدگاه محکم آن پیر فرزانه را به نمایش میگذارد.
این جمله معروف امام(ره)، ماهها بعد در سلسله عملیات ثــامن الائمه(ع) و شکسته شدن محاصره آبادان،عملیات طریق القدس، عملیات فتحالمبین و بیتالمقدس و آزادی خرمشهر صورت عملی به خود گرفت و سالها بعد در عملیات کربلای ۵ و والفجر ۸، ارتش رژیم بعثی عراق را خرد کرد.
صدام در خلال سالهای پس از جنگ و در جریان تجاوز به امیرنشین کویت اذعان کرد: «ما در جنگ با ایرانیها ، با مردانی با صلابت روبرو بودیم».
این دشمن قهار و جنایتکار، با ادای احترام به امام خمینی(ره) اعتراف دیگری هم کرده و گفته است : «آنها مردانه میجنگیدند».
یکی از ویژگیهای امام خمینی (ره) پیش بینی های درست او درباره بسیاری از وقایع بود.
جدا از عارف بودن امام خمینی (ره) ، این پیشبینی ها نشان از درک عمیق ایشان از تحولات جهانی و ایمان به امداد الهی و وفاداری ملت ایران به رهبرشان تا پای جان دارد.
رهبر کبیر انقلاب اسلامی درماههای اول تجاوز ارتش بعثی عراق به ایران خطاب به دیکتاتور عراق گفت: «به صدام هم مى گویم که من یک راه براى تو سراغ دارم و آن راه ، انتحار است.
همان طورى که هیتلر بعد از آنکه به شکست رسید خودش را کشت، تو هم اگر مردى و مثل هیتلرى ، خودت را بکش.»
امام خمینی (ره) زمانی این سخنان را بیان کرد که صدام در وضعیت تهاجمی و وضعیت نیروهای نظامی ایران در شرایط پس از پیروزی انقلاب، نامنسجم بود.
صدام در سال ۲۰۰۳ پس از اشغال عراق توسط آمریکا در وضعیت خفت باری اعدام شد.
رهبر کبیر انقلاب اسلامی در روزهایی که بنادر و فرودگاههای کشورهای عرب جنوب خلیج فارس در اختیار رژیم بعثی صدام بود و پول های هنگفت نفتی و تجهیزات نظامی گسترده این کشورها در اختیار صدام بود، به سران این کشورها نصیحت کردند که از پشتیبانی صدام جنایتکار دست بردارند؛ چرا که صدام در صورت آمادگی، به کشورهای آنان هم تجاوز میکند.
این پیش بینی دو سال پس از پایان جنگ تحمیلی علیه جمهوری اسلامی در اواسط سال ۱۹۹۰ در خصوص کویت و عربستان سعودی تحقق یافت و صدام به پشتیبانان خود حمله کرد.
درباره دفاع مقدس هشت ساله مردم ایران، سخن بسیار است.
مردم ایران هیچگاه یاد مردانی را که از همه چیز خود برای دفاع از انقلاب و اسلام گذشتند فراموش، نمی کنند.
هفته دفاع مقدس بهانه ای برای یادآوری و ماندگاری رشادتهای این مردان پرافتخار در تاریخ ایران است.
منبع: پارس تودی
Теперь буду знать
Что ты знаешь