پاورپوینت ضمانتنامه های بانکی

پاورپوینت ضمانتنامه های بانکی

ضمانتنامه های بانکی Bank guarantees

 

در این پاورپوینت با انواع ضمانتنامه های بانکی و مزایای صدور ضمانتنامه و عوامل موثر در موفقیت موسسه اعتباری و همچنین تعاریف قانونی ، ارکان ضمانتنامه و نکات مهمی که باید در زمان صدور ضمانتنامه مد نظر قرار گیرد آشنا می شوید.

تعاریف

۱- عقد ضمان : عقدی است که بموجب آن ، شخصی مالی که بر ذمه دیگری است را برعهده بگیرد . متعهد را ضامن ، طرف دیگر را مضمون له و شخص ثالث را مضمون عنه میگویند .

۲- ضمانتنامه : سندی است که بموجب آن، ضامن، کفالت و ضمانت انجام تعهدات اشخاص حقیقی و یا حقوقی را که در رابطه با موضوع ضمانت تحقق مییابد ، به عهده میگیرد .

۳- موسسه اعتباری :  بانک ، موسسه اعتباری غیر بانکی یا شعبه موسسه اعتباری خارجی که به موجب قانون و یا مجوز بانک مرکزی تاسیس شده و تحت نظارت آن بانک قرار دارد .

۴- ضمانتنامه بانکی : سندی است که به موجب آن موسسه اعتباری به طور غیر قابل برگشت متعهد میشود به محض اعلام و مطالبه هر میزان از وجه مندرج در آن توسط ذینفع ، با رعایت مفاد دستورالعمل ناظر بر ضمانتنامه های بانکی ، وجه مطالبه شده را به ذینفع پرداخت نماید .

۵- ضمانت خواه : شخصی که تعهداتی را به موجب روابط پایه در قبال ذینفع بر عهده دارد و برای تضمین ایفای آن تعهدات ، از موسسه اعتباری تقاضای صدور ضمانتنامه می نماید .

۶- ذینفع : شخصی که ضمانتنامه به نفع وی صادر می شود .

۷- رویداد : واقعه ای است که طبق شرایط مندرج در ضمانتنامه ، با وقوع آن ، اعتبار ضمانتنامه خاتمه می یابد .

۸- خاتمه اعتبار :  تاریخ یا رویدادی که طبق شرایط ضمانتنامه با واقع شدن هر یک از آنها ( هر کدام که زودتر واقع شوند ) ، ضمانتنامه از درجه اعتبار ساقط می شود .

۹- مدت اعتبار : فاصله زمانی تاریخ صدور تا خاتمه اعتبار ضمانتنامه .

۱۰- وجه ضمانتنامه : مبلغی که در متن ضمانتنامه درج و قابل پرداخت به ذینفع است .

۱۱- رابطه پایه : قراداد ، شرایط مناقصه و مزایده یا هر رابطه حقوقی دیگری بین ضمانتخواه و ذینفع.

۱۲- سامانه سپام ( سامانه پیام رسانی الکترونیکی مالی ) : سامانه ای که در بانک مرکزی راه اندازی شده و امکان تبادل تمامی پیام های مالی بین بانکی را به طور متمرکز و به صورت استاندارد ، فراهم می سازد.

•منشاء کلیه مطالب اسلاید ها ، قوانین و مقررات صادره از سوی مراجع ذیصلاح بوده و جنبه آموزشی دارد و جهت عملیات اجرائی ، می بایست به دستورالعمل اجرائی بانک متبوعه استناد و توجه شود.

 

کلمات کلیدی: پاورپوینت ضمانتنامه های بانکی ، ضمانتنامه های بانکی ، انواع ضمانتنامه های بانکی ، ضمانتنامه های بانکی چیست

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.